Waar woorden
tekort schieten
spreekt de muze

Muze
brenger
Hoe bezorg ik iemand een onvergetelijke ervaring?

Ben je goed in muziek? In verhalen? In klein theatraal werken of andere kunsten? En wil je die kwaliteit inzetten om anderen iets te geven binnen de Muzemantel?
Kijk hier voor informatie.

Muzemanteltelefoon
0573-25 44 44
Werkdagen 9.00 12.00 uur
bespreek@muzemantel.nl

Vragen

Via deze pagina kunnen we mogelijk al een aantal belangrijke vragen beantwoorden. Vindt u uw vraag niet hierbij, stuur deze dan via het contactformulier op de website.  

Wie komt voor de Muzemantel in aanmerking?
iedereen die ziek of kwetsbaar is komt in aanmerking voor de Muzemantel. Jong of oud, de Muzemantel is er voor iedereen. Muzebrengers komen bij de mensen aan huis, maar ook op andere plekken waar mensen tijdelijk of permanent verblijven. Ook wanneer u een bijzondere levensgebeurtenis wilt vieren kunt u een aanvraag doen bij de Muzemantel.

Kan ik voor mezelf aanvragen?
Jazeker, u kunt ook voor uzelf aanvragen.

Kan ik voor iemand anders aanvragen?
U kunt natuurlijk ook voor iemand anders aanvragen: een familielid, kind, ouder, vriend, buurman of buurvrouw. Als u het idee heeft dat deze persoon daar mee geholpen zou kunnen worden of een plezier mee gedaan wordt. 

Wat kost het?
Dat varieert.  Sommige muzebrengers werken als vrijwilligers en vragen vergoeding voor reiskosten of materiaalkosten. Anderen vragen een uurtarief of overleggen graag samen met de cliënt wat voor beide partijen redelijk is. Informatie daarover vind je bij de verschillende Muzebrengers.
Kijk voor meer informatie op de pagina Tarieven.

Hoe vaak kan een Muzebrenger komen?
Dat hangt van de vraag af. In sommige gevallen zal het bezoek eenmalig zijn, bijvoorbeeld bij een bijzondere gebeurtenis.  In andere situaties kan iemand vaker bezoek krijgen. Wij gaan uit van een cyclus van 7 keer, waarna we evalueren en kijken of en hoe we verder gaan. Misschien met dezelfde, maar het kan ook zijn dat een andere Muzebrenger met andere talenten ingezet kan worden. We willen hier graag per situatie bekijken wat wenselijk en haalbaar is. 

Zijn de Muzebrengers gekwalificeerd?
Alle Muzebrengers hebben een coachingstraject gevolgd wat speciaal voor de Muzemantel ontwikkeld is door docente Tessa Kortenbach.  

Kan ik zelf ook Muzebrenger worden?
In principe kan iedereen Muzebrenger worden, mits hij/zij het coachingstraject van de Muzemantel heeft gevolgd of een vergelijkbare opleiding of ervaring heeft genoten. In het laatste geval kan dat in een persoonlijk gesprek met de docente Tessa Kortenbach overlegd worden.